Pieczarki zapiekane z serem i szynka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne pieczarki da każd± okazje

Potrzebne składniki

• 80 dag pieczarek
• 2 cebule
• 10 dag szynki
• 2 żółtka
• masło do smażenia i do formy
• sól, pieprz i gałka muszkatowa do smaku
• 20 dag twarożku ¶mietankowego do smaku
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Ceblę kroimy w kosteczkę i zeszklimy na ma¶le.Dodajemy pieczrki i pokrojona w gruba kostke szynkę. Zamieszać. Chwilke razem smażyc. Sok, który wypuszcza pieczarki, dokładnie mieszamy z twarozkiem i zakłuconym żółtkiem. Mase doprawiamy sol±, pieprzem i gałk± muszkatow±. Pieczarki wkładamy do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia, na wierzchu układamy masę serow±. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i zapiekać 5-7 min. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)


Zrobiłam bo nadaje się na Dukana. Ale bez szału.
autor: Anonim dodany dnia 2010-12-02 20:22:01
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)