Kremowa zupa cebulowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna zupa z cebuli.

Potrzebne składniki

• 1 kg cebuli
• 2 łyżki masła
• 2 łyżki mąki
• 3/4 litra rosołu
• 125 ml smietanki kremówki
• sól, biały pieprz, pieprz cayenne
• słodka papryka, natka pietruszki
• ewentualnie 2 łyżki białego wina

Etapy przyrządzania

1
Koimy w gruba kostkę cebule i dusimy ją na masłe. Posypujemy mąką i mieszamy. Powoli dolewamy zimny rosól i mieszamy. Gotujemy okolo 30 mniut, potem dodajemy 6 łyżek smietanki i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem (ewentualnie winem). Resztę śmietanki ubijamy. Podajemy w ciepłych filizankach i ozdabiamy śmietana i posikaną natką pietruszki ora zmieloną paparyka
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher