|
||||||||||
Kapusta po meksykańskuKrótki opis potrawyBardzo smacznaPotrzebne składniki mięso mielone - 50 dag średnia głowka kapusty włoskiej - 1 szt. czerwona fasola - 1 puszka(i) pomidory bez skórki - 1 puszka(i) cebula - 2 szt. keczup - 2 łyżka(i) olej przyprawy Etapy przyrządzania1
Kapustę pokroić dość grubo, cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, pod koniec dać cebulę i jeszcze podsmażyć. Przełożyć do większego garnka i dodać kapustę, pomidory pokrojone oraz przyprawy. Dusić razem do miękkości kapusty, na koniec dać fasolę, dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować. Jeżeli potrzeba to jeszcze doprawić - bo potrawa powinna być ostra.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|