Wieprzowina w czarnej kawie

Aktualna ocena: 3.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowin±
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

amatorzy kawy będ± zachwyceni

Potrzebne składniki

• wieprzowina - 1/2 kg
• cebule - 3 szt.
• czosnek - 1 szt.
• mocna kawa naturalna - 2/3 szkl.
• masło - 10 dag
• m±ka - 1 łyżka(i)
• mleko - 3 łyżka(i)
• sól - 1/2 łyżeczka(i)
• pieprz - 1/2 łyżeczka(i)
• oregano - 1/2 łyżeczka(i)
• bazylia - 1/2 łyżeczka(i)
• majeranek - 1/2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Mięso pokroić w duż± kostkę.Cebule i czosnek drobno posiekać.W rondlu rozgrzać masło,zrumienić mięso,dodać cebulę i czosnek.Zalać 1/2 szklanki wody i przygotowan± kaw±.Dusić ok.30 minut.Doprawić wszystkimi ziołami.M±kę rozrobić z mlekiem,dodać do mięsa i zagotować.

Jak podawać?

z ryżem ugotowanym na sypko lub jęczmienn± kasz±. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)


potrawa jest przepyszna :) polecam!
autor: dub_noise dodany dnia 2008-07-16 12:59:44
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)