Zupa selerowo- jabłkowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna zupka

Potrzebne składniki

• 1,5 litra rosołu
• 1 duży seler
• 3 kwaskowate jabłka
• 1/2 szklanki smietany
• 1 duży topiony serek
• 5 dag masła
• szczypta startej gałki muszkatołowej
• sól i biały pieprz
• ewentualnie kieliszek białego wina

Etapy przyrządzania

1
W garnku topimy masło, dodajemu utarte na tarce jabłka oraz seler. Dusimy 10 mniut , wlewamy rosól iu gotujemy 10 minut. Serek rozgniatamy widelcem i wlewamy trochę gorącej zupy i starannie mieszamy. Wlewamy śmietanę. Serek ze śmietaną wlewamy do garnka z zupą i zagotowujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolewamy wino.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher