Rolada wołowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowiną
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pycha

Potrzebne składniki

• mięso wołowe z udźca - 50 dag
• musztarda - 2 łyżka(i)
• grzyby - 10 dag
• ryż - 80 g
• szynka - 100 g
• masło
• jarzyny - 20 dag
• śmietana - 0,2 l
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Wołowinę rozbić na cienki plaster po czym posmarować go musztardą.W osobnych naczyniach udusić pokrojone grzyby i ryż. Gdy ryż i grzyby będą już gotowe wówczas rozkładamy je na wcześniej przygotowanym płacie mięsa.Na wierzch rozłożyć plasterki szynki posmarowane masłem.Całość zawinąć tak aby powstała rolada i zawinąć nicią aby się nie rozpadała. Roladę oprószyć solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego z rozgrzanym tłuszczem.Następnie podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem.Gdy mięso będzie półmiękkie wówczas dodajemy zielony groszek, brukselkę oraz pokrojoną w kostkę kalarepę i marchew.Gdy mięso będzie już gotowe wyjmujemy go a do jarzyn dodajemy śmietanę, Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Przed podaniem roladę kroimy w plastry i polewamy ją sosem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher