|
||||||||||
Dorsz w boczku i kartoflachKrótki opis potrawymniamPotrzebne składniki filety z dorsza - 600 g boczek - 150 g kartofle - 150 g cebula - 2 szt. śmietana - 200 ml pieprz - szczypta(y) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Kartofle obieramy, po czym kroimy na plastry, zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 5 minut. W między czasie dorsza dzielimy na kawałki, zalewamy małą ilością wody i gotujemy wówczas dodajemy odcedzone kartofle, solimy do smaku i dusimy nadal około 10minut. Następnie posiekaną cebulę oraz pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na złoty kolor wówczas zlewamy nadmiar tłuszczu a dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i przed podaniem polewamy rybę i kartofle. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|