Kotlety z jajek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
4 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo smaczne

Potrzebne składniki

• jajka - 5 szt.
• mleko - 1 szkl.
• masło - 1 łyżka(i)
• sucha kajzerka - 1 szt.
• bułka tarta
• sól, pieprz, - do smaku
• szczypiorek - 1

Przydatne akcesoria

miska, patelnia

Etapy przyrządzania

1
Ugotować jajka na twardo, obrać je i zemleć w maszynce razem z wcze¶niej namoczon± w mleku i odci¶nięt± bułk±. Łyżkę masła i drobno posiekany szczypiorek rozetrzeć w misce, dodać masę jajeczn±, surowe jajko, sól, pieprz. wyrobić łyżk±. Formować z masy kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na tłuszczu.

Jak podawać?

podawać z sosem koperkowym Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)