Racuszki z żółtego sera

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

racuszki z selerem

Potrzebne składniki

• łagodny ser żółty - 30 dag
• białka - 4 szt.
• mały seler - 1 szt.
• papryka - 1 szczypta(y)
• sól - do smaku
• olej - do smażenia

Przydatne akcesoria

mikser, tarka

Etapy przyrządzania

1
Seler wyszorować, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zetrzeć także ser. Białka ubić na sztywn± pianę, wymieszać z serem i selerem, dodać sól, paprykę. Łyżk± nakładać racuszki na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron.

Jak podawać?

podawać gor±ce na talerzykach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)