Chłodnik na zsiadłym mleku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo ożywcze

Potrzebne składniki

• zsiadłe mleko - 1,5 l
• kwas burakowy - 1 szkl.
• jajka - 2 szt.
• świeży ogórek - 1 szt.
• siekana zielenina - 6 łyżka(i)
• cukier, sól - do smaku

Przydatne akcesoria

trzepaczka,

Etapy przyrządzania

1
Mleko rozbić trzepaczką i rozmieszać z kwasem burakowym. Ogórki umyć, obrać, pokroić w półplasterki. Zieleninę opłukać, otrząsnąć i drobno posiekać. Dodać wszystkie składniki, cukier i sól,; wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na cząstki, dodawać do chłodnika.

Jak podawać?

na miseczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher