Sos tatarski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
5 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonały do wędlin

Potrzebne składniki

• surowe żółtko - 1 szt.
• olej - 25 dag
• winny ocet - 1 łyżka(i)
• korniszony - 2 szt.
• marynowane grzyby - 2 szt.
• musztarda - 1 łyżeczka(i)
• sól, pieprz, cukier - do smaku

Przydatne akcesoria

miska, mikser

Etapy przyrządzania

1
Żółtka rozmieszać z octem, a następnie ucierać lub miksować, dodając po parę kropli oleju. Do utartego sosu, który powinien mieć konsystencję majonezu, włożyć posiekane bardzo drobno korniszony i grzyby. Doprawić musztardą, solą, pieprzem i cukrem.

Jak podawać?

do wędlin Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher