Ryba po japońsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowe danie

Potrzebne składniki

• filety z ryby - 1/2 kg
• korniszony - 120 dag
• cebula - 70 dag
• papryka świeża - 1 szt.
• ocet - 60 ml
• woda - 170 ml
• cukier - 45 dag
• koncentrat pomidorowy - 15 dag

Przydatne akcesoria

miska

Etapy przyrządzania

1
Usmażyć rybę,ułożyć w misce i zasypać pokrojonymi w kostkę ogórkami,cebulą i papryką.Zagotować ocet,wodę,cukier i koncentrat pomidorowy.Gotować 5 minut,a potem tym sosem zalać rybę.

Jak podawać?

z ryżem lub białym pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher