|
|||||||||
Zeberka na miodzie ze ¶liwkamiKrótki opis potrawypysznePotrzebne składniki żeberka wieprzowe - 1 i 1/2 kg koncentrat pomidorowy - 30 dag miód - 15 dag ¶liwki kalifornijskie - 20 dag rosół z kostki - 1 kostka(i) sól - 1/2 łyżeczka(i) pieprz - 1/2 łyżeczka(i) bazylia - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Zeberka natrzeć koncentratem pomidorowym,sol± i pieprzem.Odstawić na 24 godziny do lodówki.Następnego dnia usmażyć na ciemnozłoty kolor,przełożyć do rondla i podlać rosołem.Dusić do miękko¶ci.Wyj±ć żeberka,pozostały sos przyprawić miodem,dodać ¶liwki i dusić do momentu ,aż sos zgęstnieje.
Jak podawać?podawać z knedlami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |