Zeberka na miodzie ze ¶liwkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowin±
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne

Potrzebne składniki

• żeberka wieprzowe - 1 i 1/2 kg
• koncentrat pomidorowy - 30 dag
• miód - 15 dag
• ¶liwki kalifornijskie - 20 dag
• rosół z kostki - 1 kostka(i)
• sól - 1/2 łyżeczka(i)
• pieprz - 1/2 łyżeczka(i)
• bazylia - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Zeberka natrzeć koncentratem pomidorowym,sol± i pieprzem.Odstawić na 24 godziny do lodówki.Następnego dnia usmażyć na ciemnozłoty kolor,przełożyć do rondla i podlać rosołem.Dusić do miękko¶ci.Wyj±ć żeberka,pozostały sos przyprawić miodem,dodać ¶liwki i dusić do momentu ,aż sos zgęstnieje.

Jak podawać?

podawać z knedlami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)