|
|||||||||
Babka migdałowaKrótki opis potrawyciastoPotrzebne składniki m±ka - 50 dag cukier - 15 dag drożdże - 5 dag jajka - 5 szt. masło - 1/2 kostka(i) mleko - 1/2 szkl. ¶mietana - 1/2 szkl. migdały - 10 dag aromat migdałowy - 3 krople Etapy przyrządzania1
Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i łyżk± m±ki, odstawić do wyro¶nięcia
4
Dodać rozczyn drożdżowy, przesian± m±kę, ¶mietanę, aromat migdałowy i szczyptę soli, wyrobić ciasto. Stopniowo dodawać stopione i ostudzone masło oraz sparzone i obrane migdały. Ponownie wyrobić ciasto, odstawić do wyro¶nięcia
5
Gdy ciasto podwoi swoj± objęto¶ć, przełorzyć do natłuszczonej formy, ponownie odstawić do wyro¶nięcia, piec ok 45 min w temp 180 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |