|
||||||||||
Groszek z ciasta naleśnikowegoKrótki opis potrawyDodatek do zup.Potrzebne składniki 12 dag mąki jajko 1/2 szklanki mleka pól na pól z wodą szczypta soli tłuszcz do głebokiego smażenia ewentualnie cukier puder do posypania Etapy przyrządzania1
Przyrządzamy bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Lejemy na gorący tłuszcz przez durszlak. Poruszamy durszlakiem tak, aby tworzyly się nie wałeczki, tylko kulki, Podajemy do zup owocowych.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|