|
||||||||||
Fondue z sera szwajcarskiegoKrótki opis potrawyPyszne fonduePotrzebne składniki 1 łyzka masła 1 ząbek czosnku 35 dag szwajcarsiego ementalera 1/2 litra śmietanki 4 żółtka 40 ml wiśniówki sól i pieprz 1 bułka Etapy przyrządzania1
W naczyniu do fondue topie masło, dodaje czosnek roztarty z sola. Do tego dodaje starty na tarce ser i śmietankę. Gdy ser sie roztopi, dodaje żółtka i mieszam. Doprawiam solą i pieprzem, dodaje alkohol. Zagotowuje. Gotuje jeszcze 5 minut. Bułkę kroję na kawałeczki. Nastepnie kawałek bułki nadziewam na specjalny widelec do fondue i zanurzam w serze.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|