Roladki z indyka z grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z drobiem
• Z grzybami
Czas przygotowania:
2 godziny
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
dość zaawansowane
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

polecam połączenie drobiu z grzybami

Potrzebne składniki

• piersi z indyka - 600 g
• wywar - 250 ml
• pieczarki - 200 g
• cebula - 1 szt.
• śmietana - 100 ml
• mąka - 1 łyżka(i)
• posiekana natka pietruszki - 1 łyżka(i)
• olej - 5 łyżka(i)
• masło - 5 łyżka(i)
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Przygotowujemy farsz: pieczarki myjemy, osączamy i mielimy wraz z cebulą przez maszynkę albo drobno siekamy. Smażymy na połowie masła, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
2
Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy delikatnie tłuczkiem przez folię, solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką lub obwiązujemy nicią. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż się zarumienią. Następnie oprószamy mąką, chwilę dusimy i zalewamy wywarem. na koniec dodajemy śmietanę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher