Zupa meksykańska

Aktualna ocena: 4.50 Oceniły 2 osoby
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Meksyk
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Rewelacyjna, rozgrzewająca zupa w meksykańskim stylu. Idealna w mroźne dni!

Potrzebne składniki

• Wieprzowina - 50
• Cebula - 2 szt.
• Ziemniaki - 2 szt.
• Papryka czerwona - 1 szt.
• Koncentrat pomidorowy - 1 łyżka(i)
• Czosnek - 2
• Fasola czerwona - 1 puszka(i)
• Kukurydza - 1 puszka(i)
• Papryka w proszku - 2 łyżeczka(i)
• Papryka chili - 2 szczypta(y)
• Sól, pieprz - do smaku
• Kostka rosołowa - 1 szt.

Przydatne akcesoria

garnek, deska do krojenia, nóż, patelnia

Etapy przyrządzania

1
Mięso opłukać i pokroić w duże kawałki. Na patelni zeszklić cebule z czosnkiem. W dużym garnku zagotować 1.5 litra wody, wrzucić wcześniej pokrojone mięso, zeszkloną cebulę i kostkę rosołową. Gotować 20 min. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroic w paski, dodać do zupy. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, odcedzony groszek i kukurydzę. Na koniec gotowania dodac przecier pomidorowy, papryki w proszku i doprawić solą i pieprzem jeśli to konieczne.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher