Kurczak 5 smaków

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Chiny
• Z drobiem
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kurczak w 5 smakach- prawie po chińsku:)

Potrzebne składniki

• FIlet z piersi kurczaka
• Czerwone papryki - 1 duża szt.
• Cukinia - 1 szt.
• Sos sojowy - 1 łyżka(i)
• Cebula - 1 szt.
• Mieszanka chińska
• Grzyby Mun - kilka szt.
• Przecier pomidorowy - 2 łyżka(i)
• Czosnek - 3 z±bek(z±bki)
• Przyprawa do kuuchni chińskiej - 1/2 op.
• Ryż- na 4 porcje

Etapy przyrządzania

1
Przygotowujemy marynatę z czosnku (drobno pokrojonego), sosu sojowego, przypraw. Kurczaka kroimy na kawałki i wrzucamy do marynaty, odstawiamy na min. 1 h.
2
Paprykę, cukinię kroimy w paski, a cebule w piórka.
3
Rozgrzewamy mocno patelnię (lub woka) i wrzucamy kurczaka. Smazymy az bedzie miękki i biały. Kolej na warzywa i grzybki. Pamietęjmy, że nie zmniejszamy ognia podczas smażenia. Pod koniec wrzucamy mieszanke chińsk±. Dodajemy koncentrat pomidorowy. W razie potrzeby przyprawić sol±, lub przypraw± chińsk±.

Jak podawać?

Z ryżem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)