Confit z żoł±dków

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
2 godziny
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciekawe i smaczne danie

Potrzebne składniki

• żoł±dki drobiowe - 500 g
• olej - 500 ml
• listki laurowe - 2 szt.
• z±bki czosnku - 4 szt.
• ziele angielskie - 4 szt.
• ziarna pieprzu czarnego - 8 szt.
• sól, pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Umyte, oczyszczone i osuszone żoł±dki wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy i zalewamy olejem, tak aby wszystkie żoł±dki były przykryte. Gotujemy na małym ogniu do miękko¶ci (około godziny). Przed podaniem przerzucamy na rozgrzan± patelnię i smażymy chwilę na silnym ogniu, aby zrobiły się chrupkie. Ods±czamy z tłuszczu, solimy i pieprzymy do smaku. Serwujemy z zielon± sałat± i grzankami. Tak przygotowane żoł±dki można przechowywać w lodówce w oleju, w którym się gotowały. Stanowi± one wspaniał± przek±skę i smaczny dodatek do różnych sałatek.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)