|
||||||||||
Królik z suszonymi śliwkamiKrótki opis potrawyPyszny pomysł na królika.Potrzebne składniki 1 królik podzielone na porcje (12 porcji) 1/2 szklanki śmietany 40 dag suszonych śliwek bez pestek 2 szklanki czerownego wytrawnego wina 2 łyżki masła olej do smażenia sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Myję i suszę królika, następnie nacieram go solą i opruszam pieprzem. Rozgrzwam w rondlu olej. Obsmażam krolika ze wszystkich stron. Tłuszcz zlewam i dodaje 2 łyżki masła , wlewam wino, 1/2 szklanki śmietany i suszone śliwki. Duszę pod przykryciem ok 40 minut. Ja podaję z ryżem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|