Królik z suszonymi śliwkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny pomysł na królika.

Potrzebne składniki

• 1 królik podzielone na porcje (12 porcji)
• 1/2 szklanki śmietany
• 40 dag suszonych śliwek bez pestek
• 2 szklanki czerownego wytrawnego wina
• 2 łyżki masła
• olej do smażenia
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Myję i suszę królika, następnie nacieram go solą i opruszam pieprzem. Rozgrzwam w rondlu olej. Obsmażam krolika ze wszystkich stron. Tłuszcz zlewam i dodaje 2 łyżki masła , wlewam wino, 1/2 szklanki śmietany i suszone śliwki. Duszę pod przykryciem ok 40 minut. Ja podaję z ryżem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher