|
|||||||||
Puree ziemniaczaneKrótki opis potrawyZiemniaczki.Potrzebne składniki 1 kg m±czystych ziemniaków 5 dag masła 1/2 szklanki ¶mietanki kremówki sól i szczypta gałki muszkatołowej Etapy przyrządzania1
Ziemniaki obieram i gotuje. Dokładnie rozgniatam. Słodk± ¶mietankę podgrzewam. Masło dzielę na kawałeczki. Dodaje po trochu do ziemniaków mieszaj±c. Doprawiam do smaku sol± i gałk± muszkatołow±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |