|
||||||||||
Faworki laneKrótki opis potrawyPyszne ciasteczka.Potrzebne składniki 5 łyżek mąki 2 jaja 1/4 kg smalcu do smażenia cukier puder i cukier waniliowy do posypania Etapy przyrządzania1
Z mleka, żółtek i mąki wyrabiam ciasto o konsystencji gęstszej niż nalśniki. Dodaje ubitą piane z białek i delikatnie mieszam. W małym garnku rozgrzewam tłuszcz. Leje ciasto wąskim strumieniem , tworząc spiralki. Zrumienione od spodu ciasto odwracam. Usmażone ciastka osączam na sicie. Posypuje cukrem pudrem wymieszanym wczesniej z cukrem waniliowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|