|
||||||||||
Racuszki ze zsiadłego mlekaKrótki opis potrawyPyszne racuszki.Potrzebne składniki 25 dag mąki ok. 1 szklanki zsiadłego mleka 1/2 lyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko olej do smażenia cukier puder do posypania Etapy przyrządzania1
Wsypuje do miski: mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewam zsiadłe mleko i wbijam jajko. Łyżką wyrabiam gładką masę. Na rozgrzanej patelni smaże przygotowane racuszki z dwóch stron na zloty kolor.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|