|
||||||||||
Roladki wieprzowe z jajkiemKrótki opis potrawyRoladki wieprzowe z jajkiemPotrzebne składniki grube kotlety wieprzowe (schab, szynka) - 4 szt. jajka - 2 szt. żółty ser w plastrach - 4 szt. musztarda - 1 łyżeczka(i) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Posypujemy solą i pieprzem.
2
Jaja gotujemy na twardo.
3
Kotlety smarujemy musztardą, kładziemy połówkę jaja i plasterek żółtego sera.
4
Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami.
5
Roladki podsmażamy na patelni na złoty kolor.
6
Następnie dopiekamy w piekarniku ok. 15 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|