Szaszłyk po królewsku z czosnkiem i boczkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

szaszlyczek

Potrzebne składniki

• polędwicy wieprzowej - 0.5 kg
• boczku wędzonego - 15 dag
• oliwa - 100 ml
• zabki czosnku - 12 szt.
• slodka papryka - 1 łyżeczka(i)
• rozmaryn - 1 szt.
• pieprz bialy
• sol

Etapy przyrządzania

1
Polędwiczki kroimy na 3 - 4 cm kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką oraz zalewamy oliwą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Na przygotowane wcześniej patyczki nabijamy na przemian mięso, czosnek i boczek, a następnie pieczemy szaszłyki na grillu lub też w rozgrzanym piekarniku. Na przygotowanie polędwiczek wieprzowych z grilla nie potrzebujemy dużo czasu, bo mięso jest bardzo delikatne i soczyste. Możemy je podać z ziemniakami z rusztu, masłem czosnkowym i koperkiem. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher