|
||||||||||
Przekładaniec z piersi kurczakaKrótki opis potrawyPrzekładaniec z piersi kurczakaPotrzebne składniki podwójne piersi z kurczaka - 2 szt. pieczarki - 1 kg Zielony groszek - 1 puszka(i) ugotowane w łupinkach ziemniaki - 5 szt. cebula - 1 szt. śmietana 30% - 200 ml kostka rosołowa - 1 kostka(i) mąka - 3 łyżka(i) żółty ser - 30 dag Etapy przyrządzania1
Piersi z kurczaka drobno pokroić, podsmażyć.
2
Pieczarki pokroić i podsmażyć, doprawić VEGETĄ.
3
Cebulę zeszklić na maśle, dodać mąkę, podrumienić. Dodać około 1 szkl. wody, kostkę rosołową rozpuszczoną w tej wodzie, śmietanę, sól i pieprz do smaku. Z podanych składników musi powstać gęsty sos.
4
Na głębokiej blaszce układać:
pokrojone w plastry ziemniaki obrane z łupinek, usmażone mięso, groszek zielony, uprażone pieczarki, sos,potarty ser.
5
Jeśli zapiekamy kiedy przygotowane produkty są jeszcze ciepłe to czas zapiekania w piekarniku około 25 minut. Jeśli produkty są już zimne to zapiekamy 40 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|