Zapiekanka rybna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Filety rybne z piekarnika.

Potrzebne składniki

• mrożone filety z dorsza - 60 dag
• sól
• drobno zmielony biały pieprz
• koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i)
• ¶mietana - 1/2 szkl.
• pomidory - 2 duże szt.
• ziemniaki - 4 szt.
• olej - 3 łyżka(i)
• jajko - 1 szt.
• ¶wierze lub suszone li¶cie bazylii

Etapy przyrządzania

1
1. Filet lekko rozmrozić, oprószyć sol± i pieprzem, usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. 2. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, obgotować, pokroić w nieduże grube plasterki. 3. Blachę cienko wysmarować tłuszczem (najlepiej olejem), ułożyć rybę i ziemniaki oraz pokrojone w plastry pomidory, 4. Koncentrat poł±czyć ze ¶mietan±, dodać jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać, sosem zalać potrawę. 5. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30-40 minut, wyj±ć, posypać ¶wieżymi lub suszonymi ziołami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)