Sos pomidorowo-bakłażanowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać do zimnych mięs, wędlin, białego sera i jaj ugotowanych na twardo.

Potrzebne składniki

• 1 kg pomidorów
• bakłażan ¶redniej wielko¶ci
• 3 str±gi czerwonej papryki
• 4 łyżki oliwy
• 4 jabłka
• mielony imbir
• curry, cukier, sól

Etapy przyrządzania

1
Obrany bakłażan kroimyw plastry i zostawiamy na godzinę. Jabłka myjemy, obieramy i trzemy na tarce.Paprykę i pomidory sparzamy i po zdjęciu skórki siekamy w kostkę. Bakłażany smazymy na oliwie, dodajemy papryke i jabłka, a pod koniec pokrojone pomidory. Smarzymy, aż warzywa będ± miękkie. Nastepnie studzimy, miksujemy, doprawiamy sol±, cukrem, imbirem i curry do smaku.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)