|
|||||||||
Ziemniaczane gofryKrótki opis potrawygofryPotrzebne składniki ziemniaki - 40 dag cebula jajka - 3 szt. m±ka - 25 dag ma¶lanka - 250 ml ¶mietana - 250 ml sól pieprz proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania2
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
4
Do miski wlać ma¶lankę, ¶mietanę i żółtka, wymieszać, dodać masę ziemniaczan± i cebulę, doprawić sol± oraz pieprzem, m±kę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, ostrożnie wymieszać z pian± z białek
5
Wł±czyć gofrownicę, foremki posmarować olejem, do każdej foremki nałożyć 2 łyżki ciasto, piec 4-8 min, podawać z pikantnym twarożkiem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |