Ziemniaczane gofry

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

gofry

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 40 dag
• cebula
• jajka - 3 szt.
• m±ka - 25 dag
• ma¶lanka - 250 ml
• ¶mietana - 250 ml
• sól pieprz
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach, obrać, zemleć
2
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
3
Białka ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę
4
Do miski wlać ma¶lankę, ¶mietanę i żółtka, wymieszać, dodać masę ziemniaczan± i cebulę, doprawić sol± oraz pieprzem, m±kę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, ostrożnie wymieszać z pian± z białek
5
Wł±czyć gofrownicę, foremki posmarować olejem, do każdej foremki nałożyć 2 łyżki ciasto, piec 4-8 min, podawać z pikantnym twarożkiem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)