Garnek grzybowy po węgiersku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Super danie jednogarnkowe w węgierskim stylu.

Potrzebne składniki

• 40 dag grzybów, 40 dag pomidorów, 30 dag str±ków papryki
• 10 dag słoniny lub boczku, skrawki szynki lub kiełbasy
• 2 cebule, 2 szklanki rosołu, 2 łyżki m±ki
• łyżka margaryny, sól, pieprz, cukier, łyżka siekanej natki pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy, dodajemy posiekan± cebulę, wymyte i pokrajane w plastry grzyby i okrawki kiełbasy; dusimy razem 10 minut. Str±ki papryki, myjemy i oczyszczamy, kroimy w cienkie paseczki. Pomidory polewamy wrz±tkiem, obieramy ze skórek, kroimy w ćwiartki. Paprykę i pomidory dodajemy do grzybów, podlewamy rosołem i chwilę razem gotujemy. Z m±ki i margaryny robimy zasmażkę, zagęszczamy potrawę. Doprawiamy sol±, pieprzem i cukrem, zagotować. Przed podaniem posypujemy natk± pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)