|
||||||||||
Duszona kapustka ze słoninąKrótki opis potrawy;)Potrzebne składniki 1 kg białej kapusty 15 dag wędzonej słoniny 10 dag cebuli sól pieprz majeranek Etapy przyrządzania1
Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Wędzoną słoninę kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie i zrumieniamy. Cebulę również kroimy w kostkę. Dodajemy do zrumienionej słoniny i jeszcze razem smażymy. Następnie słoninę z cebulą przekładamy do garnka z odcedzoną kapustą. Dodajemy sól, pieprz i majeranek. Wszystko dokładnie razem mieszamy.
Kapustę podajemy na ciepło jako dodatek obiadowy.
Składniki wystarczą na około 5 porcji.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|