|
||||||||||
Ptasie mleczkoKrótki opis potrawyŁatwe w wykonaniuPotrzebne składniki margaryna - 1 kostka(i) jajka - 3 szt. cukier puder - 1 szkl. galaretka - 1 op. żelatyna - 6 łyżeczka(i) mleko przegotowane - 1 szkl. biszkopty okrągłe Etapy przyrządzania1
Margarynę, żółtka i cukier utrzeć .Do utartej masy dodać ubitą pianę z 3 białek, wlać żelatynę rozpuszczoną w szklance mleka.Podzielić masę na II części. Do jednej dodać kakao.Biszkopty nasączyć galaretką ,wlać po kolei obie masy na tortownicę wyłożoną biszkoptami.Na wierzch nałożyć owoce i zalać resztą galaretki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|