|
|||||||||
Tort ¶mietankowyKrótki opis potrawytortPotrzebne składniki jajka - 8 szt. cukier - 35 dag m±ka - 20 dag masło - 10 dag twarożek - 40 dag ¶mietana - 1/2 l cukier waniliowy żelatyna - 4 łyżka(i) sok z cytryny skórka z cytryny Etapy przyrządzania3
Roztopione, ostudzone masło dodać do żółtek, wymieszać. M±kę przesiać bezpo¶rednia na masę z żółtek
5
Pianę włożyć na m±kę, ostrożnie wymieszać wszyskie składniki, ciasto przełożyć do posmarowanej tłuszczem tortownicy, piec ok 35 min w temp 180 C, gdy ostygnie przekroić na 3 kr±żki
7
Żelatynę rozpu¶cić w kilku łyżkach wrz±tku, twarożek wymieszać ze skórk± i sokiem z cytryny i żelatyn±, poł±czyć ze ¶mietan±
8
Kr±żki ciasta posmarować kremem, zł±czyć razem, lekko przyciskaj±ć, reszt± kremu posmarować boki tortu i ozdobić wierzch, wstawić do lodówki na 3-4 godziny
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |