|
||||||||||
KeksKrótki opis potrawypysznyPotrzebne składniki mąka - 1 szkl. cukier - 1/2 szkl. cukier waniliowy - 1 op. jajka - 4 szt. mak - 2 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) bakalie - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ubitą pianę z białek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz makiem. Na koniec delikatnie opruszone mąką bakalie. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec 60 minut w temperaturze 180C. Nie należy dodawać tłuszczu do ciasta.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|