|
||||||||||
Drób w winieKrótki opis potrawyW taki sam sposób można przyrządzić indyka lub kaczkę.Potrzebne składniki piersi z kurczaka - 4 nieduże szt. sól biały pieprz suszone zioła do potraw z drobiu olej do obsmażenia - 1 łyżka(i) tokaj - 1/2 szkl. winogron - 1 kiść Etapy przyrządzania1
1. Mięso umyć, osączyć, piersi przekroić na pół, natrzeć solą, białym pieprzem i pokruszonymi suszonym,i ziołami, odstawić w chłodne miejsce.
2. Na patelni odgrzać olej, lekko obsmażyć mięso na jasnozłoty kolor, przełożyć do żaroodpornego naczynia.
3. Podlać 1/4 szklanki wody lub soku z winogron i dusić, aż mięso stanie się miękkie (można wstawić do piekarnika, przykryć i udusić).
4. Winogrona dokładnie umyć, starannie osączyć.
5. Wlać wino, włożyć winogrona i dusić jeszcze 15 minut. Potrawę można przyrządzić dzień przed podaniem, potem tylko odgrzać, jest jeszcze smaczniejsze.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|