Tort orzechowy z masą czekoladową

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przepyszny

Potrzebne składniki

• margaryna - 20 dag
• cukier puder - 20 dag
• cukier waniliowy - 1 op.
• mąka - 20 dag
• proszek do pieczenia - 2 łyżka(i)
• amoniak - 0,5 łyżka(i)
• orzechy - 1 szkl.
• jaja - 6 szt.

Etapy przyrządzania

1
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę i pianę oraz orzechy.Ta porcja wystarcza na dość dużą tortownicę, przekroić na II części.Przełożyć masą. Masa może być czekoladowa lub kawowa.
2
Masa czekoladowa: 7 jaj + 18 łyżek cukru- ubić na parze, pod koniec dać 2 łyżki kakao.Ostudzić. Margarynę utrzeć z ostudzoną masą , czekoladą gorzką i spirytusem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher