|
||||||||||
Tort orzechowy z masą czekoladowąKrótki opis potrawyPrzepysznyPotrzebne składniki margaryna - 20 dag cukier puder - 20 dag cukier waniliowy - 1 op. mąka - 20 dag proszek do pieczenia - 2 łyżka(i) amoniak - 0,5 łyżka(i) orzechy - 1 szkl. jaja - 6 szt. Etapy przyrządzania1
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę i pianę oraz orzechy.Ta porcja wystarcza na dość dużą tortownicę, przekroić na II części.Przełożyć masą. Masa może być czekoladowa lub kawowa.
2
Masa czekoladowa:
7 jaj + 18 łyżek cukru- ubić na parze, pod koniec dać 2 łyżki kakao.Ostudzić. Margarynę utrzeć z ostudzoną masą , czekoladą gorzką i spirytusem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|