Paprykarz z kaczki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Paprykarz z kaczki

Potrzebne składniki

• Kaczka, 5-6 dag tłuszczu, 150 ml śmietany,
• 15 dag cebuli, 4 dag koncentratu pomidorowego,
• 2 dag mąki, 2 dag natki pietruszki, sól, pieprz,
• papryka mielona, ziele angielskie do smaku

Etapy przyrządzania

1
Oczyszczoną kaczkę umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie pokrajać na kawałki, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą, skropić wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Miękkie mięso połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić. Podawać z ziemniakami, makaronem, kluskami oraz surówkami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher