|
||||||||||
Filety z wątróbki gęsiejKrótki opis potrawyFilety z wątróbki gęsiejPotrzebne składniki 30 dkg wątróbki z gęsi, 15 dkg pieczarek, tłuszcz, 4 dkg mąki, 150 ml śmietany, natka pietruszki 8 grzanek z bułki wrocławskiej, 4 dkg masła, 20 dkg pasztetu z drobiu, sól, pieprz do smaku Etapy przyrządzania1
Wątróbkę opłukać, osuszyć, większe kawałki przekrajać na pół. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, oprószyć częścią mąki, podsmażyć, wlać śmietanę, chwilę poddusić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić. Wątróbkę posypać pozostałą mąką, usmażyć, posypać przyprawami.
Grzanki smarować masłem, usmażyć, obłożyć pasztetem i wątróbką, polać sosem, zapiec. Podawać z ziemniakami drążonymi, kalafiorem i surówkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|