|
||||||||||
Różowa kaszkaKrótki opis potrawyRóżowa kaszkaPotrzebne składniki 4 czubate łyżki kaszy manny, 4 czubate łyżki cukru kawałek wanilii lub cukier waniliowy, 40 dag świeżych lub mrożonych miękkich owoców (porzeczek, żurawin, malin) Etapy przyrządzania1
Zagotować w garnku. 3 szklanki wody, dodać mannę rozprowadzoną w kilku łyżkach zimnej wody i gotować, mieszając od czasu do czasu przez 10 min. W tym czasie owoce sparzyć na sitku wrzątkiem, przetrzeć do miseczki i wymieszać z cukrem.
Ugotowaną kaszkę odstawić z ognia, wlać przecier i ubijać trzepaczką do piany lub miksować, aż utworzy się różowa puszysta masa. Wyłożyć do szklanych miseczek, doskonale ochłodzić w lodówce. Podając można przybrać świeżymi owocami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|