Krem brzoskwiniowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Krem brzoskwiniowy

Potrzebne składniki

• 70 dag dojrzałych brzoskwiń (bez pestek)
• 6 łyżek cukru, duża cytryna, 4 płaskie łyżeczki żelatyny,
• , 2 szklanki bitej słodkiej śmietanki,
• 1 1/2 szklanki wody.
• Do dekoracji - małe wafelki i kilka świeżych brzoskwiń.

Etapy przyrządzania

1
Brzoskwinie rozgotować w wodzie z cukrem, przetrzeć przez nylonowe sitko, dodać sok z dużej cytryny i żelatynę namoczoną i rozpuszczoną w małej ilości wrzącej wody. Gdy masa ostygnie i zaczyna krzepnąć po brzegach, połączyć ją z bitą śmietaną, i odstawić na 1 godz. na dół lodówki. Krem podawać w szklanej misie przybrany ćwiartkami brzoskwiń (bez skórki) i małymi wafelkami. Jest to bardzo smaczny, aromatyczny i orzeźwiający deser.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher