|
||||||||||
Jabłka zapiekaneKrótki opis potrawyJabłka zapiekanePotrzebne składniki 2 duże jabłka, 2 białka, 15 dag cukru, cukier waniliowy lub kawałek wanilii 5 dag zmielonych orzechów lub migdałów odrobina śmietanki, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka tartej bułki. Etapy przyrządzania1
Jabłka umyć, obrać, przekrajać na pół, wydrążyć gniazdka pestkowe, nakładając w te miejsca czubato po trochu orzechów zmieszanych z cukrem pudrem i śmietanką. Ustawić połówki jabłek na odpowiednio przyciętym arkusiku folii aluminiowej lub ogniotrwałym półmisku, posypać z wierzchu tartą bułką zmieszaną z orzechami.
Na każdym jabłku umieścić “kopkę” ze sztywno ubitej piany z cukrem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (220°C) i zapiekać 30 min. Podać na gorąco.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|