Deser z jabłkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Deser z jabłkami

Potrzebne składniki

• 50 dag owoców czarnego bzu,
• skórka cytryny lub olejek cytrynowy
• 5 jabłek, 3 łyżki mąki kartoflanej,
• 4 łyżki cukru, sok z cytryny lub odrobina kwasku cytrynowego.

Etapy przyrządzania

1
Owoce czarnego bzu ugotować do miękkości w litrze wody z dodatkiem skórki cytrynowej. Przetrzeć przez gęste sito, aby pestki nie dostały się do soku. Obrać jabłka, pokrajać na kawałki, wrzucić do soku z czarnego bzu i gotować chwilę razem. Rozmieszać mąkę kartoflaną w zimnej wodzie, dodać do soku i mocno mieszając, zagotować. Posłodzić i doprawić sokiem z cytryny lub kwaskiem. Wlać do kompotierek, schłodzić.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher