|
|||||||||
Suflet morelowyKrótki opis potrawydeserPotrzebne składniki morele - 50 dag cukier - 1/2 szkl. białka - 5 szt. Etapy przyrządzania1
Morele umyć, przeci±ć na pół, usun±ć pestki, skropić wrz±c± wod± i rozgotować, a następnie przetrzeć przez sito
2
Przecier poł±czyć z cukrem (pozostawiaj±c 1 łyżkę), podsmażyć do zgęstnienia
4
Ubijaj±c dalej dodawać j± do zagęszczonego gor±cego przecieru, gotow± masę wyłożyć do natłuszczonych foremek, wierzch wysypać równomiernie cukrem, piec ok 15 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |