Sos szodonowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do galaretek, kremów, lodów, musów lub innych deserów owocowych.

Potrzebne składniki

• szkl. białego wytrawnego wina
• 3 żółtka
•  pół szkl. cukru pudru
• skórka otarta z cytryny
• cukier waniliowy

Etapy przyrządzania

1
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Wno zagotowujemy z cukrem waniliowym i gorące bardzo wolno wlewamy do utartych żółtek, energicznie mieszamy. Gdy wszystkie składniki się połączą, naczynie z sosem wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Sos ubijamy mikserem, póki niezgęstnieje. Zestawiamy z ognia, przyprawiamy skórką z cytryny i nadal ubijamy aż do wystudzenia.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher