Sos z korniszonami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać do drobiu, cielęciny, klusek, makaronu i ryżu.

Potrzebne składniki

• 1 1/2 szkl. bulionu z drobiu
• 1 1/2 łyzki m±ki
• 2-3 korniszony
• pół str±ga papryki konserwowej
• pół szkl. gęstej smietany
• po łyżce posiekanego koperku iz ielonej pietruszki
• przyprawa do zup
• imbir, cukier
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Paprykę i korniszony kroje w cienkie paseczki. M±kę rozprowadzam zimnym bulionem i mieszaj±c, zagotowuje. Wsypuje pokrojone warzywa i chwilkę gotuje. Zestawiam z ognia, mieszam ze ¶mietana i zielenin±. Sos doprawiam do smaku sol±, pieprzem, cukrem, przypraw± do zup i szczypta imbiru.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)