Musaka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grecja
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kuchnia grecka

Potrzebne składniki

• bakłażany - 4 szt.
• mięso mielone - 30 dag
• cebula - 2 szt.
• czosnek - 3 z±bki
• pomidory - 40 dag
• żółty ser - 15 dag

Etapy przyrządzania

1
Bakłażany umyć, pokroić w plastry
2
Rozgrzać olej i podsmażyć plastry bakłażanów
3
Cebulę obrać, posiekać
4
Czosnek obrać, zetrzeć na tarce
5
Pomidory umyć, pokroić w kostkę
6
Mięso mielone gotowane wymieszać z posiekan± cebul±, czosnkiem i pomidorami
7
Żółty ser zetrzeć na tarce
8
W żaroodpornym naczyniu układać podsmażone bakłażany przekładaj±c mas± mięsn±, posypać żółtym serem, piec ok 1 godziny w 180 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)