Surówka z selera

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Surówka z selerów z orzechami

Potrzebne składniki

• seler naciowy - 40 dag
• włoskie orzechy - 1
• natka pietruszki - 1
• kwaskowatejabłko - 1 szt.
• cytryna - 0,5 szt.
• oliwa - 4 łyżka(i)
• sól, pieprz - do smaku

Etapy przyrządzania

1
Oliwę ubić z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Selery naciowe umyć, oczyścić z włókien i pokroić na cienkie talarki. Jabłko obrać i pokroić w kostkę, wymieszać z selerami i zaprawą, dodać posiekane orzechy i zieleninę. Dobrze wymieszać i doprawić do smaku.

Jak podawać?

w miseczkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher