Sola z ziemniakami i surówką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo dobre

Potrzebne składniki

• filety z soli - 4 szt.
• musztarda - 2 łyżeczka(i)
• przecier pomidorowy - 2 łyżeczka(i)
• mleko - 60 ml
• pieprz - szczypta(y)
• oliwa - 1 łyżka(i)
• olej sezamowy - 4 łyżka(i)
• mąka ryżowa - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Mieszamy musztardę, przecier pomidorowy i mleko, przyprawiamy pieprzem. Filety układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą, polewamy przygotowanym sosem. Przykrywamy folią i pieczemy w temp. 175C około 30 min. Sos powstały podczas pieczenia ryby wlewamy do rondelka i stawiamy na małym ogniu. Mieszamy olej sezamowy z mąką ryżową na pastę, łączymy z zawartością rondelka. Podgrzewamy, mieszając tak długo, aż płyn zgęstnieje. Na chwilę zwiększamy ogień, by sos się zagotował. Gorącym polewamy filety. Podajemy z ziemniakami puree i surówką. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher