Risotto z warzywami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne

Potrzebne składniki

• ryż - 30 dag
• brokuły - 15 dag
• pomidory - 3 szt.
• biała cebula - 1 szt.
• czerwona cebula - 1 szt.
• bulion warzywny - 500 ml
• białe wytrawne wino - 250 ml
• olej
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Ryż płuczemy, zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn. Dolewamy wino, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem. Wstawiamy na 25 min. do nagrzanego do temp. 200 stopni piekarnika by napęczniał. Cebulę kroimy w piórka. Pomidory kroimy w grubą kostkę i z cebulą podsmażamy na oleju. Brokuły dzielimy na różyczki i krótko obgotowujemy. Warzywa mieszamy z ryżem, przyprawiamy
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher